Mitä lymfaterapia on

Mitä Lymfaterapia on

Tiesitkö että meillä on noin 600-700 imusolmuketta kehossamme? Noin 160 löytyy meidän kaulan alueelta. Mutta mitä imusolmukkeet tekee?? Ne toimivat suodattimina, joiden lävitse imuneste siivilöityy matkallaan vereen ja jotka keräävät ja tuhoavat verestä bakteereita sekä viruksia.

Imusuonisto on ihmiskehon verenkierron kanssa rinnakkainen kuljetusjärjestelmä, jonka tärkein tehtävä on poistaa kudoksiin jäänyt neste- ja valkuaisainekuormaa. Lymfaattinen kudos näyttelee tärkeää osaa myös immuunipuolustuksessamme.

Manuaalinen lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Tavoite on saada kudoksissa oleva ylimääräinen neste imusuonistoon ja sieltä edelleen kehon nestekiertoon. Lymfaterapia on hellävarainen, mutta tehokas hierontamenetelmä, joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kehosta kuona-aineita. Manuaalisen lymfaterapian otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä tukien imusuonten omaa supistustoimintaa.

Toimiva imunestekierto on elintärkeä kehon nestetasapainon ja aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi. Lymfaterapia vaikuttaa koko kehoon. Se on lempeä, kevyt hoitomenetelmä, joka poistaa kipua, turvotuksia ja myös rentouttaa. Se on myös ennalta ehkäisevää terveydenhoitoa.

Katso video lymfaattisen järjestelmän toiminnasta